25 Ekim 2009 Pazar

Jackals of Tunus

Belediye başkanının İ.melih gökçek olduğu bir şehirde, böylesi bir vurgundan sızlanmak elbette boşa nefes tüketmek ama yine de biz yazmış olalım.
Tunus caddesinde yaşanan "haraç kesme"lerden bahsediyorum sevgili okuyucularım. Hani herhangi bir gece bir şeyler içmek ya da sadece gezmek için gittiğiniz Tunalı Hilmi'nin bir paraleli olan, arabanızı park ettiğinizde yanınıza gelen ve "hoş geldin abim" nidasıyla sizi karşılayarak 5 milyon tokalatan tiplerin cirit attığı sokak.
Gündüz vakti, üzerinde sarı yelekli değnekçiler 6 milyon lira karşılığı size fiş kesiyor. Fişin üzerinde Murat inşaat ve ltd. yazıyor. Gerçekten çok merak ediyorum bu adı sanı duyulmamış şirket böylesi büyük bir rantın döndüğü cadde için açılan ihaleyi nasıl alabildiğini. İşin içinde mutlaka bir i.lik seziyorum. Şimdi diyeceksiniz ki, ihale açılmış adamlar girmiş ve almış ne var bunda? Elbette iş yasalara uygun yalnız mesela nedense bu değnekçi arkadaşlar, garajı olmadığından arabalarını sokağa park etmek zorunda kalan apartman sakinlerinden para talep ederken, asker lojmanında yaşayanlardan bunu isteyemiyor. Burada belediyenin dolayısıyla da halkın zarara uğratılması söz konusu değil mi?
Diğer ve daha önemli olan konuysa bu ülkede hak-hukuk kavramının olmadığının ispatı. Hadi bu adamlar gündüz fiş kesiyor, peki gece yine bunların giydiği yeleklerden giyen elemanlar para alırken neden fiş kesmiyor? Çakal tipli herifler 2000 arabalık bir caddeyi zorla haraca bağlamış durumda. İnsanlar başlarına ya da araçlarına bir zarar gelmemesi için paşa paşa ödüyor kendilerinden istenen parayı. Ben bu adamların o "Murat İnş Ltd" den bağımsız çalıştığına inanmıyorum. İsteyen, elbette canına susamışsa, bir gece "indivudual" olarak orada değnekçilik yapmayı deneyebilir:) Peki ankara emniyeti ne yapıyor? Hiç bir şey! Esasında geçen yıl o da sadece bir haftasonu ekip arabaları caddeyi bütün gece baştan sona turlayarak haraççıları kovalamıştı ama o kadar. Sonra bu tipler hiç bir şey olmamış gibi devam ettiler. Şimdi bu durumda insanın aklına "demek o zaman birilerinin yemi kesildi" sorusu gelmez mi?
Böyle olaylar gerçekten insanı ülkesinden soğutuyor. Çünkü modern bir ülkede kimsenin cesaret edemeyeceği bir şey, bizde normal sayılıyor. Devlet vatandaşının soyulmasına ortak oluyor.

Hiç yorum yok: