21 Ekim 2009 Çarşamba

Diğer bir ???

Tamam doktor değiliz ama kanunlar hakkında biraz bilgimiz mevcut. Malum "açılım" sonrası 34 PKK'lı geldi teslim oldu ve kendilerinin ilk sorgusu yapıldıktan sonra 29'u serbest bırakıldı(kalan 5'inin akıbetini bilmiyorum). Şimdi bu serbest bırakılanlar terör örgütüne üye ve kanunda terör örgütü üyesi olmak suç, ama çıkarılan yasayla herhangi bir terör eylemine girişmemiş olanlar, pişmanlık yasasından faydalanabiliyor. Toplumsal barış bu şekilde sağlanacaksa buna da eyvallah(en kibar tabiriyle "zor" sağlanır düşüncesindeyim)! Şimdi 500.000 TL değerindeki soruyu soruyorum. Dağdan inip yüzbinlerce kişilik konvoylarla karşılanan bu kişiler hemen serbest bırakılıyor da, neden 13-14 yaşındaki çocuklar PKK lehine yapılan gösterilerde polise taş attıkları için 23 seneyle yargılanıyor? O çocuklar terör örgütüne üye olma, terör örgütü adına propoganda ve "silah ve araçlarla mukamevet" suçları işledikleri iddasıyla yargılanmakta.
Yani bu ülkede sırtına keleş alıp dağa çıktıktan sonra inmek serbest ama büyüklerin verdiği gazla polise taş atmak içinde 3 farklı suçu barındıran bir eylem! Pes doğrusu!
"AKP bu işi çözemez" dememin sebebi bu. Çarpıklığın nerede olduğunu bilmiyorlar, sadece hem kürtlerin hem de türklerin tribünlerine oynuyorlar.

Hiç yorum yok: