21 Ekim 2009 Çarşamba

Maradona olsan farketmez

İsterse tek başına takımını Şampiyonlar Ligi şampiyonu yapsın... Şahsi inancım, şike yaptığı belgelenmiş bir futbolcunun asla milli formayı giymemesi gerektiğidir. Çünkü her ne kadar bir yandan "endüstürüel futbol" dedikleri terane futbolu milli takımlar düzeyinde dahi ticarileştirmiş diğer taraftan da Hakan Şükür ve ekibi gibi sözde maneviyatçılar o formanın değerini Mercedes SUV'ye indirgemiş olsalar da(bknz.2002 dünya kupası türk milli takımı prim krizi), ay-yıldızlı forma bu ülkenin imajını uluslararası alanda yüceltecek yetenekte ve ahlakta sporcuların üstünde olmalıdır.
Bunları dün akşam ki maçtan sonra, "işte gökdeniz" "terim'e kapak olsun" vs. yorumları yapan insanlar için söylüyorum. Ama unutulmaması gereken bir şey var, o da Fatih Terim'in Gökdeniz Karadeniz'i şike yaptıktan sonra milli takımda oynatmaya devam etmesi, hatta ona 10 numaralı formayı vermesi, ancak bu oyuncu Emre Belezöğlu'yla kampa kavga edince ona milli takımın kapısını sonuna kadar kapaması.
İşte bizim sadece milli takım olarak değil ülke olarak çarpık düşüncemiz için bir tümevarımdır Terim'in Gökdeniz'e olan muamelesi. Yıllardır süregelen muhafazakar iktidarların, ülkede muhafaza edemedikleri "prensip" "doğruluk" "dürüstlük" "iyi ahlak" ve benzeri ilkelerin erozyonudur.
"İstediğin b.ku ye yeter ki benim duvarıma işeme"dir.

*Fatih Tekke'nin olayı ise apayrıdır, kendisi milli takımlar tarihinde en büyük haksızlığın yapıldığı oyunculardan biridir.

Hiç yorum yok: