5 Ocak 2009 Pazartesi

Suçlusunuz çocuklar, çünkü bu ülkede yaşadınız



Yılbaş sabahı erken kalkıp, her zaman ki gibi internette gazeteleri okurken öğrendim haberi, "flaş" başlıklar altında geçiyordu, sadece "Ankara birlik mahallesinde 7 üniversite öğrencisi doğalgaz sızıntısından öldü" yazıyordu. Eminim o haberi okuyan herkesin içinde "acaba benimde bir tanıdığım o evde mi" diye bir korku düşmüştür, nitekim ben de yılbaşı için erken bir saaat olmasına aldırmayıp çevremde aklıma gelen bir kaç kişiyi aradım.

Öncelikle bu olaydaki bazı faktörler kader olarak açıklanabilir. Bunun başında olayın yeni yıl gecesi meydana gelmiş olması geliyor. Sızıntı başka bir gün olsaydı bugün büyük ihtimalle diğer altı genç yaşıyor olacaktı.

Ama bazı hususlar ve kişiler var ki, isyan etmemek elde değil. Bunların başında Başkent Gaz Genel Müdürü Veysel Tiryaki ve temsil ettiği zihniyet var. Gelin, basın toplantısını "Cuma'ya gideceğim", diyerek bitiren müdürün sözlerini teker teker ele alalım.
- Gençler çıplaktı (Olsa sanane "el"veren demek istiyorum ama zaten böyle bir şey olmadığı açıklandı, dolayısıyla iftira, yanılıyorsam düzeltin ama iftira islamda büyük günah)
- 80 daireli bir apartmanda ihbar olunca 80 daireyi de tek tek dolaşacak mıyız? ( Tabi boşaltacaksın Boy George! O ekiplerin işi ne George Michael?! Faturayı ödemeyi unuttuğumuzda gazı kesmek için "tek tek" kapıya gelmeyi biliyorsunuz ama, değil mi Elton John'cuğum. Burada ağır ihmal var, bu da günah)
- Lütfen bu tartışmayı uzatmayalım. Şirketimizin değeri düşüyor. ( paranın, insan hayatından önce tutulması... hmmm... I smell barbeque)

Bu arkadaş bence hayatı boyunca camiden çıkmasın, ama daha önemlisi bu ülkenin canına okuyan zihniyet burada eleştirilmesi gereken. Sırf kendi adamı diye, vasıfsız, niteliksiz adamların insanların hayatıyla ilgili makamlara getirilmesi. Hatırlayın yine bu zihniyetti, lokomotifin silndirleriyle oynayıp, "hamdolsun hızlı trenimiz var" diyen. Onca profesör ünvanlı insanın "yapmayın bu raylar bu sürati kaldırmaz" dediğinde "statükocu" olarak adlandırılıp kulaklar tıkandı ve bir kaç ay sonra resmi 39, birçoklarına göre 168 kişi hızlı trenin raydan çıkması sonucu can verdi.

Tıpkı tren kazasında olduğu gibi, bu olaydan da sorumlular yırtacak, belki gariban bir kaç işçi okkanın altına gidecek. Çocuklar öldüğüyle kalacak, olay da unutulup gidecek. Peki bu ülkede adam gibi yaşama imkanımız hiç olmayacak mı?

2 yorum:

Uygar Tünay dedi ki...

Hangi ezik yılbaşı sabahı erken kalkar?

salamy dedi ki...

hıyar teddy sabah 9 da antibiyotik almam gerekiyordu ondan kalktım