24 Ocak 2009 Cumartesi

Taraf Bostanından Çıkan Cacıklık Mamül


Evvelki gece 32. gün programında sivri çıkışlarıyla bir çoğumuzun sinirlerini hoplatan biri vardı. Rasim Ozan Kütahyalı... Kendisi, Taraf gazetesinde Oray Eğin muadili olarak köşe sahibi yapılmış (ki Eğin'in tırnağı olamaz) zamanında Deniz gezmiş'e desteksiz sallayarak dikkat çekmeyi başarmış, genç bir arkadaş. Tüm program boyunca "sesin ne kadar yüksek çıkarsa o kadar inandırıcı olursun" taktiğiyle bağırıp çağıran, aksi fikirleri savunan konuklara sataşmaya çalışan Kütahyalı, Ümit Özdağ'dan Türk milliyetçiliği ve emperyalizm üzerine sıkı bir ayar alıncaya kadar bu tutumunu sürdürdü.

Gerçekten bazı şeyler bana çok komik geliyor. Mesela Taraf'ın çıkışındaki sloganlardan biri nedir? Baskın Oran'ın seçim çalışmalarında kullandığı "ezber bozmak". Ama Kütahyalı'yı incelediğimizde bunun böyle olmadığını net olarak görüyoruz. Kendisi bir neo liberal-aydın maskesi altında bilinen söylemleri tekrar ediyor, sunduğu yeni bir şey yok. Dahası bu arkadaş cehaletiyle bu maskeyi bile taşımakta zorlanıyor. Bakın ne diyor 32.günde Kütahyalı;
"Ergenekoncuların bir numaralı dostu neo-conlardır. Bu neo-conlar fethullahçıları hiç sevmezler, onları alnından vurulması gereken pis bir müslüman olarak görürler, zaten İlhan Selçuk'un Michael Rubin'le telefon görüşmeleri ortadadır. Amerika'da fethullaçıları destekleyen grup solcu demokratlardır"

Şimdi bu lafları edebilen birinde gram zeka ve bilgi kırıntısı olduğu iddia edilebilr mi? Hani Taraf'ın o çok övündüğü entellektüalite? Bir olay bu kadar mı gerçeklerden uzak yorumlanabilir. En sondan başlayalım, Amerika'da ne Cumhuriyetçiler ne de Demokratlar solcudur. Sadece demokratlar sendikalara yakındır ama yine de iki partininde beslendiği kaynaklar aynıdır, o da büyük sermaye guruplardır, başkanın kim olacağına onlar karar verir(bkn vahşi bush döneminden sonra barışçı obama, e zamanında neo-con bush'a oy veren biri nasıl gidip zenci obamaya oy verdi?) ve dolayısıyla eninde sonunda ikisi de bu gurupların çıkarı için çalışır. Eğer solcu bir parti varsa Amerika'da o da Yeşillerdir(bkn. Ralph Nader) Engin Ardıç'ın demokratları "solcu" olarak görenlere sarfettiği cümleleri burada tekrar etmek istemem. İkinci nokta madem bizde ki ergenekoncular neo-con cu o zaman neden bu operasyon Bush zamanında gerçekleşmesine izin verildi? Eğer Kütahyalı'nın bu konuda ki sözlerinin doğru olduğunu kabul edersek o zaman içeri alınanlar Ergenekon denilen olayla ilgisi olmayan kişiler olduğu sonucu ortaya çıkmaz mı? Rubin konusuna gelince İlhan Selçuk gibi bir gazetecinin bu gibi konuşmalar yapmasından daha doğal ne olabilir? Kaldı ki kendisi Obama kanadından kişilerle de görüştüğü bilinmektedir. Son olarak madem neo-concular fethullahçılardan bu kadar nefret ediyorlar, kendi iktidarları döneminde bu gurubun başının Pennsiylvania'da kalmasına neden göz yumdular?

Bu cevherler nasıl yetişiyor,keşfedilip parlatılıyor ve kamuoyuna sunuluyor, gerçekten merak ediyorum. Çünkü sakallı Celal'in dediği gibi "bu kadar cehalet ancak tahsille mümkün".

Hiç yorum yok: