31 Ocak 2009 Cumartesi

Danışıklı Dövüş



"ABD Irak'ın kuzeyinde bir kürt devleti kuracak, Türkiye'nin yapması gereken süregelen politikaları gözden geçirip, kurulacak olan devletle düşman olmak yerine iyi ilişliler kurup onların bir nevi ağabeyi olmaktır" Mahir Kaynak 1997

"ABD Türkiye'ye yeni bir rol biçti, o da hem ortadoğu'da hem de avrasya'da ki ülkelere liderlik yapacak, böylelikle ABD'nin yeni dünya düzenindeki emellerinin gerçekleşmesini sağlayacak bir Türkiye. Bu işin bugün ki bürokratik kesimle gerçekleşmeyeceğini bildikleri için de "ılımlı islam" çerçevesinde yeni bir Türkiye ile bunu gerçekleştirecekler." Mahir Kaynak 2001

Hepimize geçmiş olsun, Davos fatihi başbakanımızın İsrail Cumhurbaşkanı karşısında esip gürlemesi sonucunda AKP'nin oy oranı tekrar %47 lere ulaştığına eminim (%55 e kadar çıkarsa şaşırmam ne de olsa doğalgaz da ucuzladı). Hakkıdır da, başbakan ölüp giden onca masum Filistinli'nin hesabını sorarken, o küstah moderetöre "ekskuzmi! van minut! van minut!" diye bağırırken, ben de evde kendimden geçmiş bir halde "fak yu moderator fak yu" diye sayıklarken buldum(hatta bir ara sak may charles dickens falan da demiş olabilirim).

Sonra kendime geldim, bir anda hafızam beni gerilere götürdü. Teskere zamanıydı, AKP hükümeti onca pazarlık sonucu söz verdiği halde tezkereyi geçiremediği için ülkem Amerikan basınında dansöz şeklinde karikatürize edilmişti. Daha sonraları Danimarkalı bir çizer Hz. Muhammed'i karikatürize ettiği için esip gürleyecek olan başbakanım nedense bu olaya tepki göstermemişti.

Daha sonra K. Irak'ta askerlerimizin başına çuval geçirme hadisesi... Hükümet kanadından gelen herhangi bir tepkiyi hatırlayan var mı?

E peki çok haklı olarak 1300 masum filistinli için ağlayan bayan Erdoğan ve esip gürleyen bay erdoğan Irak'ta ölen 1 milyon 300 bin Iraklı için bugüne kadar ABD'ye en ufak bir serzenişte bulunmuş muydu? Hell Noooooo!

GAP projesinin sulama işleri AKP tarafından zamanında kimlere verilmişti? İsraillilere.

Olsun ama ne de olsa İsrail Cumhurbaşkanı'nı azarladı. Evet azarladı sayın başbakan İsrail Cumhurbaşkanını, o İsrail ki Filistin'e saldırmadan 1 hafta önce Konya ovasında savaş uçaklarıyla tatbikat yapan müttefikimiz İsrail.

Ya olayın sonrasına ne demeli! "Daha Davos'a gelmem" ve "Böyle Davos bize zevk vermez!" demeçlerinden sonra uçağa atlayıp iki saat sonra yurdum topraklarına inen sayın başbakanı ellerinde "Davos fatihi Erdoğan" dövizleriyle karşılağan binlerce kişiye ne demeli. O saatte ne arada bir matbaa bulup bastırdınız onca dövizleri?

Ama tebrik etmek lazım, bu plan kimsenin beklemediği bir anda öyle bir şekilde tatbik edildi ki hedef tam ortasından vuruldu. Sıradan vatandaşın gözünde artık Erdoğan bir kahraman. "Biz monşerlere benzemeyiz" diyerek zaten altını oymaya çalıştığı bürokrasi büyük darbe yedi, halka " bu güne kadar bu dışişlerindekiler bir işe yaramıyormuş, bak masaya yumruğu vurunca nasıl tırstılar" mesajı verildi. Normalde kendisine yapılan en ufak bir yamukta misliyle karşılık veren İsrail'de bu işten kazançlı, ne de olsa artık arap dünyasında da efsane olan Erdoğan üzerinden istedikleri politikayı yürütebilecekler, zira bu saatten sonra Erdoğan'ı karşısına alıp onla papaz olmayı göze alabilecek Hüsnü Mübarek dışında bir lider yok.

Bu blogda yazarken hep bir şeyin altını çizdim. Bir ülke ancak ekonomik gücü kadar dünyada söz sahibi olur. İsrail'in ekonomik gücü malum, bulunduğu coğrafyada Türkiye'ye duyduğu ihtiyaç ne kadar fazlaysa, Türkiye'nin de başta ermeni soykırımı olmak üzere İsrail'e bağımlılığı o kadar fazladır. Eğer bu iş başta da belirttiğim gibi danışıklı dövüş değilse İsrail bunun altında kalmaz. Ama yukarı da Mahir Kaynak'ın zamanında söylediklerini bir daha okuyun, Erdoğan'ın geçmişte ki tepkisizliğini dikkate alın, sizce bunun aksi mümkün mü?

p.s. yakın da gerçekleşecek milli piyango özelleştirme ihalesinin hangi uluslararası şirketçe alınacağını gerçekten çok merak ediyorum.

Hiç yorum yok: