15 Ocak 2009 Perşembe

Dincilerde aniden depreşen vatan sevgisi


Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ergenekon operasyonunda Yalçın Küçüğün içeri alınmasını eleştirirken sarfettiği "kimse, yalçın küçük'ün haklı bir gerekçeyle tutuklandığını bize izah edemez" sözünün üzerine dinci medya her zaman ki gibi çarşaf çarşaf Yalçın Küçüğün zamanında PKK kampları ve bölücü başı ile çetilmiş fotoğraflarını yayınladı. Verilmek istenen mesaj net; al sana gerekçe.
Ergenekon operasyonu boyunca durmadan "bağımsız yargı" "yargı kararlarına saygı" gibi bildik sloganları durmadan tekrarlayan dincilerin iki yüzlülüğü bu olayla yine tescillenmiş oldu. Çünkü Küçük yıllar önce söz konusu fotoğraflardan yargılanmış ve beraat etmişti. Hadi diyelim, Küçük bu olaydan dolayı hüküm giymiş olsun, bu onun ergenekon olayı nedeniyle içeri alınmasına haklı sebep teşkil eder mi? Bu fotoğrafları koyanlar bu kadar mı hukuk nosyonundan uzak insanlar? Elbette değil, ama işlerine öyle gidiyor (nasıl olsa beş vakit namazdalar günahları affedilir bir şekilde)
Peki bugün en has vatansever kesilen bu kesim geçmişte ne yapmaktaydı? 90 lı yılları hatırlayın, Hasan Mezarcı'ları(daha kafayı sıyırmamıştı) ve onları destekleyen medyayı. Tek kelime milliyetçilikle ilgili laf ağızlarından çıkıyor muydu? Kimin aitti "bizim derdimiz anadolu islam devleti, bu kurulunca kürtlere karışmayız" lafı? Bugünün "milliyetçi neferlerininin" elini öptüğü Erbakan hoca değil miydi "Ne demek ne mutlu Türküm demek! Sen ne mutlu türküm dersen, öteki ben kürdüm, daha mutluyum, daha çalışkanım der" diyen. Sevsinler sizin milliyetçiliğinizi, ayrıca tebrik ederim, zira omurga olmadan namaza durabilmek büyük başarı!

Hiç yorum yok: