21 Aralık 2009 Pazartesi

Eşekte Su Kaçıracak Organ Bırakmamak!


Tüm dünyayı sarsan ekonomik krizde, Türk bankalarının nasıl dimdik ayakta kaldığını bugün itibariyle çözdüm sevgili okurlar, hem de mikro ve makro iktisat dışında hiç bir ekonomi eğitimi almadan. Bizim bankalar krizde ayakta kalmayı, ne Citygroup'un ne Bank of Scotland'ın ne de Lehman Brother's'ın aklına getiremediği bir yöntemle gerçekleştirmekte. Bu yöntemin adı "müşteri düdüklemek".
Bugün bir hesaba para havale etmek için hesabımın bulunduğu (üstün körü okuyanlar için tekrar ediyorum hesabımın bulunduğu) Garanti Bankasına gittim. 150 liralık havale için, benden 25 lira işlem ücreti istediler! Ohhhhhaaaaa! Tekrar ediyorum 150 lira için 25 lira!
"Aman bacım nitting! Ben zaten adamlarla 3 kuruş için otuz saat pazarlık ederken bu 25 lira da neyin nesi" hezeyan ve serzenişlerim üzerine, saolsun gişedeki hanımefendi işlemi bankamatikten gerçekleştirirsem bana maliyetinin 3 lira olacağını söyledi.
Hadi iki bankamatikten birinin bozuk olduğu ve diğerinin önünde derbi maçı öncesi şampiyonluğa oynayan konuk takım için ayrılan bilet kuyruğu tadında agresif bir sıra olmasına ve dondurucu soğuğa rağmen gittim ve işlemi oradan gerçekleştirdim ama 3 lira dahi 150 lira için fahiş değil mi? % 2 yahu! E ben de batmam ki o zaman. Hayır madem üçüncü dünya ülkesiyiz, tüketici hakkımız falan nanay, e o zaman neden millete piyasanın biraz üstünde faizle borç veren karşı komşum Hıdır amcayı tefeci diye içeri tıkıyorsunuz. Irza geçme, kurumsal yapıyla mı mümkün sadece?
O zaman ben de bundan sonra motto olarak "ey müşteri gel paranı yatır, seni öpücez, sadece dudaklarımız değecek, ufak ihtimal dilimiz, sevişedebiliriz, çok istersen birlikte de olabiliriz"i benimsemiş harbici bankalarla çalışacağım. En azından başıma gelecekleri bilerek yaşarım. Hatta isim de vereyim "T.Coşkun Bank".

2 yorum:

elmayra dedi ki...

bir keresinde isbankasinda 30 liraya tekabul eden bir ceki bozdurmak icin benden 35 lira masraf istediler :) dedim cek sizin olsun. biraz utandilar ve "15 lira alalim, onun alti kurtarmiyo" dediler. evet evet, gercekten kurtarmiyo dediler...

salamy dedi ki...

herhalde çeki bozmaları için çok pahalı bir solüsyona ihtiyaçları var:)