11 Mart 2009 Çarşamba

Bari Derginin Adını da Biat ve İman Yapın da Rahat Edin

Hatırlıyor musunuz bundan bir ya da iki sene önce Başbakan TÜBİTAK'ın başına bir seferlik olmak üzere kararname çıkarıp renkli gözlü güzel bir bayanı atadığında, bunun bir aldatmaca olduğu, o kadının gençlik yıllarında kapalı olduğu, iktidarın asıl amacının TÜBİTAK'ı ele geçirerek yandaş üniversitelere para akıtmak olduğu defalarca yazılmıştı.

İddiaların gerçek olduğu kısa sürede ortaya çıkmıştı, ama artık iş öyle bir noktaya geldi ki bir takım kesimlerin arpası fazla geldiğinden olacak, bu ülkenin yüz akı olmuş Bilim ve Teknik dergisinin içeriğine dahi karışır oldular. Sanırsınız ki Adnan Hoca derginin başına geçmiş.

Oysa olay öyle absürt ki, bir tarafta bilimin gösterdiği gerçekler sözkonusu, diğer tarafta ise hurafeler. Beyinleri Darwin'in en kaba haliyle iddia ettiği atalarımız maymunlar kadar dahi çalışmayan badem bıyıklı, al yanaklı, bodur amcalar dergi sansürleyerek insanlığa hizmet ettiklerini sanıyorlar.

Bu geri zekalıların bir de kendine olan özgüven ve kendileri gibi düşünmeyenleri aşağılarken sergiledikleri öylesine küstah tavırları vardır ki, insanı ilk başta bu çileden çıkarır. Farzı misal bunların içerisinde evrim teorisini mi savundunuz. İlk önce bir kahkaha patlatırlar. Sayı olarak fazla olmanın verdiği cesaretle - Şşşşhhh! Bağh o zaman yeeenim bayramda felan sen git hayvanat bahçesine maymun gafesinin önünde dur, bayramını gutla felan onun ne de olsa ahğraba felan oluyon senin mantığınnan deeeemi, derler. Çünkü onlara göre hepimiz Adem'in çocuklarıyız, kadınlarımız ise bilmemnenin kaburgasından türemiş varlıklardır.

Ama sorsan(ki askerde evrim teorisinin yalan olduğunu ispat edercesine sığırdan türemiş bir vatandaşa sordum) ulan madem bu ademle havva ilk insanlardı, bundan başka insan yoktu o zaman; ademle havva çocuk yaptıktan sonra, doğan bu çocuklar soyları nasıl devam etti? Ensestlik söz konusuysa neden onların çocukları gerizekalı doğmadı, haydi farzedelim çocukların zeka yönünden bir problemi yoktu, biz o zaman zamanında gerçekleşmiş sapık bir ilişkinin mi ürünleriyiz diye, tek verdikleri cevap - Bi kerem her kardeş kardeşle olunca çocuk gerizeğaalı olacağ diye bişey yoh! olmakta. Yani adamların algılayışında belki de dinin yanlış yorumlanmasının getirdiği olguyu sorgulamak yerine, akla yatkın olmayanı eğip bükerek bir forma oturtmak var.

Biz aynı zihniyetin, abdest suyunun alyuvarlara sağladığı fayda konulu nobellik çalışmalarını da görmüştük zamannında. Esasında bir yandan bunların sergiledikleri zihniyeti görebilmek de hoşuma gidiyor. Çünkü bu dünyada eninde sonunda aklın kazanacağı, cahilliğin ise yok olacağı 2+2 nin ondalık sistemde 4 etmesi kadar gerçek.

Hiç yorum yok: